f*sz kivan mostantól csak feketemunka

Pofátlanul régóta nem írtam. Miért? Hát ezért: Nagyon kicsi az esélye a normális keresetnek. az ma már nem munka - belefáradtam mikor a sokadik diákszövetkezet baszik át tök hivatalos úton. amikor a munkáltatódtól éphogy megkapod a fizut (örülj neki h nem lóg azzal is) aztán nyomtalanul eltűnik az egész cég és még a papírjaid sem tudod kikérni, mert eltűnt ebben a következmények nélküli országban. (jártam így)

Meg mikor a nettó és a bruttó értékeket kavarják és amit kapsz fizetést szépen hangzik h 100 ezret kereshetsz (mikor a munkára jelentkezel) és abból mennyit kapsz? nem beszélve a mindenféle házalós gecis termékbemutatós, postolós, fullajtáros, szerződéskötős melóról amire még te költesz rá azért fizetsz h dolgozhass és fizetést persze nem kapsz!

Mi a valóság? madárnak néznek mert jó ha 70 megvan, vagy azsem-.-  8 órát kell dolgozni, de a plusz 2-3 óra túlórákat a faszom se fizeti ki! Őszintén meg nem mondja meg a jelentkezésnél, hogy figyelj öcsém itt egy nap 12-13 órát is elfogsz tölteni! és akkor máris nem 500ft/óra mint a reklámban, hanem 200-300 ez értéke.

vagy ha nemtetszik akkor mehetsz máshová. de nemmész mert nincs munkád és hová? zsír új tárgyat, vagy mobilt, akármit nemtudsz venni előfizura (egyszerre sosincs annyid h megvedd) mert kitudnád fizetni darabokban a havidíjt, de milesz ha megint nemlesz munkád rajtad kívüli okokból? tehát a részlet is esélytelen. jaah majd a szolgáltató majd letilt...

mondjuk ezért járok használtasba és egyösszegben fizetek. Másik: h egészségesen étkezz 800-1000ft kéne egy étkezéshez h tényleg jollakj és jobb minőségű kaját egyél. de naponta 3 étkezés van és 3 ezer ft-ot kéne kiadnod? az 30 napra majdnem 90 ezer ft?! hogyan? útálom már ezt a nélkülözést, meg azt h nemmek bulizni mert 1500alatt nincs hely.

meg ingyenes sincs szinte, és azt nem is számoltam h kikéne még adni 2 ezret fogyasztásra. nincs ennyi pénzem egy estére sem! a tescoba járok. tegnap is 4 sajtos kiflit, egy utánzat-medvesajtot vettem a legolcsóbbat, meg 10dkg alutasakos párizsit (azt is a szavatosságlejárós jóárasított pultból demég úgyis drágálltam), és 1 liter tejet. 900ftot fizettem!:O 900?!!! WTF - pedig mindenből a legolcsóbbat vettem és jolse laktam!:@

megint a kínai kaja nyert az van a legjobb árban. de örökké azt se lehet enni mert már létező összes fajtát kóstoltam, meg képes vagyok 20km-ert utazni ha valahol nagyon olcsó vmi. elmegyek Örs vezér térre, vagy Kőbánya-kispestre, vagy Határ útra, vagy Dunakeszire, vagy újonnan Szolnokra (!) vásárolni hogy párszáz ft-al jobban jöjjek ki. akár 2 kurva órát is utazok... szóval bele vagyok keseredve már ebbe a szar életbe!!!:(

nemkéne sok, csak egy kevés pénz amiért dolgozhatok (tehát nemcsak úgy az égből várom a sült-galambot, de az ne pár hónapig hanem stabilan jöjjön éveken át. és meglennék elégedve. tudjam h jövő szeptemberben is lesz ugyanúgy minimálbérem vagy vmi! a jövő miben van?

menj el 8kerbe feketemunkába. azok nem basznak át. odamész pakolsz a piacosnak 4-5 órát a kamionból, meg a ruhákat hordod vagy bármi töltelék 1-2 napos munka és a kezedbe nyomják minden nap délutánjának végén a KÉSZPÉNZT és nem szaroznak vele h így a bruttó, meg nettó meg jutalék meg ilyen szarok. nem hogy majd utalgat, meg majd könyörögj hónapokig h mikor lesz hajlandó fizetni meg járj az irodába h mivanmár?! Ez a jövő, mindenki ezt csinálja. Hideg van? Szar meló? de legalább egyben aznap kapod a lényeget és nem dolgozol potyára. ha mégis akkor is csak egy pár órát vesztegettél az életedből még a neved se tudja, otthagyod és kész.

Egyszerűen már egy ismerősömnek sincs energiája, életereje arra h megint újrakezdje valahol, szerződést kössön, próbaidőzzön meg a többi szerencsétlenkedés. Kár a gőzért. 2012-re visszafejlődött az ország az abszolút múltba...úgy élünk majd alkalmi munkákból nemsoká mint a 60-80-as évek közt-.-
 


Share |

Címkék: vélemény politika sztori ciki depi @ 2012.02.16. 16:25

A bejegyzés trackback címe:

https://anothergay.blog.hu/api/trackback/id/tr864119676

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása