Megbízhatósági-faktor 2. rész

Családi-szint: Értékeljük a kapcsolattartást, a családhoz való viszonyulást, és hozzá a család által való kapcsolat erősségét, tehát milyen mértékben szólnak bele az életébe. A Családi helyzet különösen fontos, mint tudjuk a melegek 80-90%-a elvált családban élt korábban, vagy él jelenleg. Bármilyen nézet is, akkor is tagadhatatlan a tény, hogy nagyon ritka az egészséges családi kapcsolattal rendelkező meleg, szinte nincs is. Minden második, vagy harmadik meleget érint, sokszorosan magasabb, mint a heteró átlag. Levonhatjuk, hogy ezen körülmények mögött, akik csonka családból kerülnek ki, lehet h később, nehezen, vagy egyáltalán nem képesek majd monogám kapcsolatot fenntartani. Ez komoly probléma lehet. Ha nincs testvére, adjunk maximális 20%-ot.

Családi-szint értékelése

Kapcsolattartása

(15)xx/20%

Példa Érték: 70%

Testvérek

(20)xx/20%

Szülői befolyás

(11)xx/20%

Családi helyzet

(9)xx/20%

Saját becslés

(15)xx/20%

 

Életkori-szint: Nehéz kérdés, de kiszámolhatóak a lehetőségeink. Először is megsaccoljuk, hogy vajon mely szakaszban van. Megvannak egyes korosztályok, melyek a kicsapongás, vagy ellentéte kapuzárási pánik, vagy monogámiára való törekvés lényegei. Eztán viszonyítjuk a jelenlegi személyiségéhez, mert valaki lehet idősebb és hanyag gondolkodású, de lehet fiatal és idősebbeknél is érettebb felfogású. Vonzódási faktora egyenlő azzal az életkorral, ami bejön neki. Általában tökéletes bizonyíték rá, hogy aki 50-60 éves, és fiatal 20 évesekkel akar kapcsolatot teremteni, az sosem talál párra. Mivel aki 20 éves az idővel lesz 25 és 30 is, és „kiöregszik” az illető látóhatárából és már nem lesz vonzó neki többé. Ezért majd keres újat… és kezdődik, előröl az egész.

Életkor-szint értékelése

Életkor értékelése

(16)xx/20%

Példa Érték: 83%

Személyiséghez viszonyítás

(17)xx/20%

Vonzódási faktor

(18)xx/20%

Stabilitás

(14)xx/20%

Saját becslés

(18)xx/20%

 

Határozottsági-szint: Az első alap és érthető, a második az ismerkedéshez való elhatározás. Az igazságtartalom is határozottságot sejtet, ha ötletei támadnak, s nagy „dolgokat” próbál mondani, vagy nem teljesen megszokott tevékenységeket ötletel, másoktól elrugaszkodó tényeket vall, akkor fontos azok háttérben rejlő igazságtartalmát felkutatni. Ide soroljuk még, a váratlan helyzetekhez való alkalmazkodási képességét, a határozottságát erősíti továbbá, ha valamit megígér (pl. találkozót), s ha közbe is jön valami, van olyan becsületes és veszi a fáradtságot, és mégis megoldja valahogy a beszélt napra…

Határozottsági-szint értékelése

Döntésképesség

(16)xx/20%

Példa Érték: 80%

Elhatározottság

(15)xx/20%

Igazságtartalom

(18)xx/20%

„Spontaneitás”

(14)xx/20%

Saját becslés

(17)xx/20%

 

Intelligencia-szint: Az első nagyon fontos, vannak, akik pl. érettségivel nem rendelkező emberekkel egyáltalán nem ismerkednek. Ez így van rendjén, a magatartás rész a veled kapcsolatos tapasztalatokra fókuszál, a beszédkontaktussal együtt, a társasági jelenlét pedig a beilleszkedő képességét hivatott osztályozni. Szerintem egyértelmű.

Intelligencia-szint értékelése

Iskolai végzettség

(18)xx/20%

Példa Érték: 94%

Beszédkontaktus

(19)xx/20%

Magatartás

(19)xx/20%

Társasági jelenlét

(18)xx/20%

Saját becslés

(20)xx/20%

 

Ismerős-szint: Tökéletes módszer „Madarat tolláról – embert barátjáról” – elv kifejezésére. Először is használjunk valamilyen közösségi portált (mondjuk Myvip stb…). A változásokat nyomon követve próbáljuk felmérni milyen gyakran, szerez és veszít ismerősöket egy hónapra levetítve. (milyen gyakran jelölik/törlik). Ezen kívül szedjük össze, a „keménymagot”. Ez azon pontja az ismerősei közt, mely egy olyan 10 főből álló csoport, melyben mindenkinek-mindenki az ismerőse, és maga a kiszemelt személy is ismerőse mindegyikőjüknek. Szűrjük át a kommentjeiket, elmúlt hetek hozzászólásait, egymáshoz való viszonyulást, s már kész is a diagnózis. A legtökéletesebb képet többek közt ez adja. Amúgy minél több ismerőst veszít, annál kevesebb % jár az adott résznél. Az ismerősi körének behatárolásához pedig vegyük igénybe nemi, társadalmi, vallási, stb… beállítottságát. Minél erősebb egy-egy réteg átitatódása, annál kevesebb % jár, itt is visszafelé számolunk.

Ismerős-szint értékelése

Népszerűség

(15)xx/20%

Példa Érték: 70%

Változások gyakorisága

(5)xx/20%

Ismerősvesztés

(3)xx/20%

Ismerősi kör behatárolása

(5)xx/20%

Saját becslés

(2)xx/20%

 

Kapcsolatszám-szint: Itt lehet, hogy hazudik, de egyrészt a szavai alapján, a megfigyelt ismerősi körben, és a hallomásokból szerzett sztorikra alapozva, pletykákat megfigyelve értékeljük fel/le. Szerintem nem kell részletezni, mert egyértelműnek látszik, ki hajt inkább alkalmaira, kinek van stabil monogám beállítottsága, s kinek mi jön be… A szakításszámokat félreértenénk, ha nem vennék külön az elhagyásokat, mikor nem ő szakított. Ezért szétválasztva számoljuk bele. Mérjük fel kapcsolatainak hosszát és hosszának okaiként az ismerkedés földrajzi bázisait. (Távoliakkal vagy helybéliekkel ismizett-e gyakrabban) A kilométerekből kreáljunk %-okat, 100km = 10% értékkel számoljunk, szintén visszafelé!

Kapcsolatszám-szint értékelése

Szakításszám

(4)xx/20%

Példa Érték: 83%

Elhagyásszám

(3)xx/20%

Kapcsolathossz

(5)xx/20%

Földrajzi bázis

(3)xx/20%

Saját becslés

(2)xx/20%

 

Saját becslés: Ehhez nem kellenek támpontok, az összesített 100%-os átlagból, mely mindent egyenlően tartalmaz, azért 10% érzelmet hagyunk benne… Ez teljesen emberfüggő az elemzés alatt, tartalmazza, mit gondolunk róla.

Saját becslés értékelése

Adunk szívünk szerint egy tetszőleges értéket, most minden eddigire!

Példa Érték:

80%

 

Összesítések: Szóval a 10 fő megfigyelt dolog áll 5 darab résztulajdonságból. Ezek a résztulajdonságok mind 10%-okat érnek. S a fő tulajdonságok helyére helyettesítve összevonhatjuk a teljes százalék megkapásához. Példának a piros számok már tartalmaznak egy behelyettesítést, hogy lássátok, hogyan működik… Szóval a 10 fő százalékot átvesszük egy tizedesre. (példaszámokkal: 48 = 4,8, 59= 5,9, 59 = 5,9, 70 = 7,0, 83 = 8,3, 80 = 8,0, 94 = 9,4, 70=7,0, 83 = 8,3, + egyszeri saját becslés 80 = 8.0 (!). Ezeket összeadva kijön a végösszeg, ami szerint a személy megbízhatósági-faktora 74,6%! Sok sikert a számolgatáshoz:)

 


Share |

Címkék: pasik kockaságok @ 2010.07.11. 15:56

A bejegyzés trackback címe:

https://anothergay.blog.hu/api/trackback/id/tr122144659

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása