Megbízhatósági-faktor 1. rész

Az unalom sokszor nagyúr, meg a tehetetlenség is… Ezért egyik délután pár hónapja a kezembe akadt egy magazin, melyen egy ilyen rejtvényszerű válaszokból, a válaszok száma és értéke szerint következtetések jöttek ki, mely csoportba tartozol. Megmozgatta a fantáziám ez a dolog, elkezdtem azon agyalni, vajon fellehet-e használni másra is? Összeállítottam egy olyan táblázat alapú, és százalékkifejező „rendszert” mellyel egyes személyeket, pasikat és haverokat egyaránt lehet megbízhatósági-faktor (nevezzük így) szerint leértékelni, s eldönteni, érdemes-e ismerkedni az illetővel:D

Természetesen, ha felállítok egy listás szerkezetet, akkor az csak pofára megy, így hogy szubjektív legyen, nem én adom a válaszokat, hanem az illető ismerősi köre, a közösségi tevékenységei, a hálózati kapcsolatai, aktivitása, tulajdonságai, tipikus viselkedése átlagai stb. szociális tényezők összessége. Ezek alapján megtudható a személy bizonyos megbízhatósági-faktora. (Amúgy e pasis meghatározásokból egy kis dobozt is készítettem, a „kiemelt” bejegyzésekhez.) – Szóval fontos köze van előző pár átlagoló bejegyzésemnek. Bár elég abszurdnak tűnik, élő személyeket csak úgy átszkennelni egy ilyen folyamaton, mégis lehetséges. Először is le kell tisztáznunk, egy kapcsolat kezdésekor, sőt alatta is sosem szabad teljesen az érzelmeinkre hagyatkozni, mert akkor csak pofára esünk. (Vakságot okoz, nem vesszük észre, amit kell.) Én már őszintén belátom, hogy alapból egy hibás számítógép is megbízhatóbb lehet, mint bármelyik pasi, mellyel éppen ismerkedni készülünk, ezerszer több variációval rendelkezik utóbbi.

Ezért először is meg kell fogadnunk, hogy semmiféle pozitív vagy negatív benyomást nem veszünk latba az osztályozás alatt, ami eddig ért minket, s nem beszélünk olyan marhaságokat h „ő biztos nem olyan…” holott mindenki egyforma. Verjük ki a fejünkből a bizalom szót, és helyette lássunk tisztán, igenis minden ember egyezik egy dologban…

Minden ember megszólalásig hasonló, csak abban különbözünk, hogy a nyakunkban a sok-sok különféle eltérő árcédulán: természetesen különböző méretű számjegyek szerepelnek… Ennek a számjegynek a tulajdonságait próbáljuk százalékra helyettesíteni majd, hogy megismerjük a megbízhatósági-szintjét. Érdemben ez a százalék minél magasabb, annál megbízhatóbb valaki. (teljesen megbízható nincs és nem is létezett) A kijött eredményeket már saját magunk kockázatvállalási szintje szerint behatárolhatjuk, de természetesen azért ehhez majd adok kis segítséget, hogy legyen egy egészséges norma. Továbbá majd a részenkénti „saját becslés” is fontos szerepet kap.

Akkor kezdjünk bele! az alapot egy 10x10-es feladat skálákban határozzuk be. Tehát a 10 fő tulajdonságot mindig 10 fő mozzanattal jelképezzük, amire behatároljuk az értéket 0 és 9 közt. A 100% eléréséhez 100 tényező felvitele szükségeltetik. A valóságban teljesen 0 és teljesen 10 abszolút értéket sosem kaphat senki, mert bár tudhatjuk, tökéletes és teljesen tökéletlen nem létezik... Hozzáállásunkat semlegesen kell megközelíteni. Lássuk a 10 fő pontot. (xx az elért, és 10% lehet a maximum) A piros számok csak példaszámok, az átláthatóság érdekében!

Alaptényezők a „Megbízhatóság-faktorhoz”

Aktivitási-szint

(4.8)xx/10%

Megállapítható előrejelzés

Anyagi-szint

(5.9)xx/10%

Azonosíthatósági-szint

(5.9)xx/10%

Családi-szint

(7.0)xx/10%

Életkori-szint

(8.3)xx/10%

Határozottsági-szint

(8.0)xx/10%

Intelligencia-szint

(9.4)xx/10%

Ismerős-szint

(7.0)xx/10%

Kapcsolatszám-szint

(8.3)xx/10%

Saját becslés

(8)xx/10%

 

Aktivitási-szint: Ebben megfigyeljük az elérhetőségét, az irántad tanúsított érdeklődési szintjét. Ezekben halmozottan eltérő eredmények lehetnek. Vannak rámenős, és leszarós pasik. A rámenősök általában csak rövid ideig érdeklődnek, de addig nagyon, ellentéte pedig észre sem vesz. Ezek közt általában a 20% (alap), az 50% (közepes) és a 70-90% közt mozgó a jellemzőbb. A folyamatosság is fontos, mennyire ingadozik a figyelme irántad. Ezért megfigyelsz egy 10 napos szakaszban legalább 10 beszélgetésre alkalmas időt naponta, és rájössz a kellő százalékos behatárolásra, ami a nyitottságával egyenlő. Mérd bele a közösségi portálon való látogatásainak gyakoriságát is. (Online követés) Értékeld 0-20% közt:

Aktivitási-szint értékelése

Kezdeményezési érték

(7)xx/20%

Példa Érték: 48%

Rámenősség

(9)xx/20%

Folyamatosság

(14)xx/20%

Online követés

(6)xx/20%

Saját becslés

(12)xx/20%

 

Anyagi-szint: Hát igen a piszkos anyagiak… először is a szerint sorold be, hogy szerinted milyen a lehetősége, hogy téged a pénzed miatt, vagy egyéb előnyös lehetőségek miatt választ (saját becslés), de vond bele a szubjektív saccolásod is. Ekkor már egyszerűsített struktúrában értékelhetünk 5-5 darabban, mint előbb. Ekkor a te általad adott százalék max 0 vagy 20 közt lehet. Még érdemes a mobilhívások számát is belevenni… vagy a randin felmerült költségek értékének meghatározását az ötbe. Ezen kívül figyeld meg ezek összességét feltétlenül (akár bővítheted is 10 általad vett tényezőre a pontos értékért) de most elég ennyi:

Anyagi-szint értékelése

Telefonhívások

(14)xx/20%

Példa Érték: 59%

Randi költség

(10)xx/20%

Munkahely érték

(10)xx/20%

Külső látszat

(12)xx/20%

Saját becslés

(13)xx/20%

 

Azonosíthatósági-szint: Egyik sarkalatos pont a személyének a felderíthetősége, és valóságalapja. Alaposan meg kell nézni, nevének eredetiségét, személye valósságát. Több helyen fellelhető internetes cuccait. Ezen kívül a leggyakoribb öt internetes randi oldalon látható kereséseit. Ehhez használhatunk kifejezetten erre készített internetes loginkeresőket. Így tisztában lehetünk, összes létező loginjával kapcsolatban. IP-je alapján pedig eltitkolt regisztrációit is előkotorhatjuk. meleg embereknél még fontos a „Személyiségei” opció, mivel általában minden melegnek van egy valódi neve és egy kitalált neve (rossz esetben sokkal több is). Ez mindenképp megfigyelhető mindenkinél. Van, akinek több is van az átlagnál, meghatározhatjuk pl. a kettő nick 20-4%, az a feletti pedig fokozatosan emelkedik – 4 nick az 20-8%... Ezért számolunk vissza, mert ha nem így tennék, az pozitív értéknek számítana, holott ennek az átlagot kell rontania. De legjobb, ha úgy számolunk, ahogy korábbiakban, és azt kivonjuk a 100%-ból és megkapjuk az eredményt, tehát nem kavarodunk bele: (15+10+8+5+3= 41 / 100-41=59%) FIGYELEM! - Itt visszafelé kell majd számolni!

Azonosíthatósági-szint értékelése

Publikus regisztrációszám

(15)xx/20%

Példa Érték: 59%

Személyiségei

(10)xx/20%

Randioldalak

(8)xx/20%

„Névtelen”fiókjai

(5)xx/20%

Saját becslés

(3)xx/20%


Share |

Címkék: pasik kockaságok @ 2010.07.11. 16:03

A bejegyzés trackback címe:

https://anothergay.blog.hu/api/trackback/id/tr482144674

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása