Utazás közben

Sosem írtam még így vonaton bejegyzést, de nem is rossz unaloműző. Sajnos jobb híján egy „minden állomáson és megállóhelyen megálló” személyvonattal kell Pestre mennem…nem volt más járat, de nem is volt kedvem a hidegben várni egy  órát a következőre. Arra is gondoltam, lesz időm alukálni is. Szépen lassan felér aztán majd lesz valami. Remélem azért az 51.-es villamos utolsó járatát elérem.

Nem sokat emlegetettem eddig az utazásokat, mert nem valami szuper élmények. Mindig morcos szoktam lenni. Főleg azt gyűlölöm, ha csomagokkal kell utazni. Alaptény, ha 2-nél több csomagom van, akkor tuti hagyok el belőle, mert három szarságra már nem tudok odafigyelni. Ezért csak a lehető legminimálisabbat viszem magammal.

Külön idegesítő ez a tél, mikor a kabátomhoz van sapka, sál, két kesztyű és társai… ezek állandóan hiánycikkek nálam, már inkább fázom, ahelyett h elhagyjam. Mikor bőröndre, oldaltáskára, szatyorra is kell figyelni-.- kiborít. Főleg még az a jelenség is, hogy a teljes vagon üres (bárhol van hely akár 4 szék egymással szemben foglalatlanul), de az ismeretlen öregasszonynak pont mellém kell ülnie 35 bevásárlószatyorral…

Jellemzően mire Pestre érek, annyira gyűlölöm a saját cipelt cuccaimat, hogy a vonatról lelépve jobb és bal irányba egyszerre hajítanám el mindet kilométerekre h többet ne is lássam. Viszont nem rendelkezek annyi felesleges pénzzel, hogy nekem semmi cucc ne kelljen, és mindig beüljek vendéglőbe, ha kaja kell, vagy vegyek új ruhát útközben, vagy pesten, így ne kelljen felhozni semmit. tehát marad a proli kinézet és az idegesítő zötykölődés a sok szarral.

Lett egy megállapításom is: A vidéki közlekedési rendszerhez képest Pesten egy luxus a BKV! (sicc! nem nevet!) Gondoljatok csak bele: Minden időben, állandóan jön a busz 10percenként tuti), vagy villamos, vagy akármi – de jön. Nálunk órákat kell várni, ha lekésted (csak busz van), este 8 után mondhatni nincs már semmi – takarodó, lámpaoltás, megáll a közlekedés…fellőtték a pizsit.

Amúgy egész településen egyetlen egy helyi járat busz van, ami öszvisz kb. 5 alkalommal közlekedik a főúton…ez elég sovány, aztán pihentetik pár órát és jön visszafelé. Évente drágulnak a jegyek, és évente csökken a járatok száma amik összekötnek más helyekkel, így történik az h a legközelebbi megyeszékhelyre is egy óra az út mire a csuklós busz betámolyog (sok esetben még ősrégi Ikarus).

Ekkor az idegtépő a jelenség, hogy egész nap kb. 5 busz megy ami a vasútig tartó végállomással van ellátva. 80%-ban még a buszpályáról is sétálni kell a vasúti-pályaudvarhoz. Így nagyon fontos h le ne késd a legjobb buszt – mert buktad. Kurva sokat várhatsz. De minek is kelljen tömegközlekedés?

Megértem a vezetőket akik menetrendet terveznek, lassan 20 utazó emberből 18 nyugdíjas! Az meg mind ingyen utazik… Tehát miről beszélünk? Nincs, már aki dolgozzon, értelmetlenné vált a nem létező fizetőképes rétegnek az utazás biztosítása, hogy eljussanak a munkahelyükre: mert már munkahely sincs… ez a valóság. Ez Magyaroszág. Nálunk érződik a legjobban. Pesten ehhez képest minden Kánaán.

 


Share |

Címkék: vélemény utazás ciki @ 2011.11.30. 17:29

A bejegyzés trackback címe:

https://anothergay.blog.hu/api/trackback/id/tr223426490

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása