Hetero vs. Meleg

El sem hiszem, h nem tudok dönteni. Vajon melyik? Tavalyi évben kezdtem el a meleg ismerőseim likvidálni, lecsökkenteni a számukat, mert felfedeztem h több elfogadó heteró ismerőssel sokkal kiegyensúlyozottabban érzem magam. Két fiú közt ugye nem létezhet barátság ezesetben… csak ha egyik heteró:)

De ne kanyarodjunk el. Érveket fogok felsorolni, kezdem a heteró fiúkkal a fámát: Náluk létezik a „betyárbecsület”, tehát bármiben benne vannak, nagyon hülyék és kulturálatlanok tudnak lenni, de emellett tényleg tudnak titkok tartani és igazán tartós éveken/évtizedeken át tartó barátságokat tudnak elmélyíteni és megtartani. Nagyon jó az a dolog, ha egyszer tisztázok velük a problémákat, elfogadják és átlépnek rajta – ha eljut az agyukig, vagy kimondják a véleményüket. Mellesleg férfiasak, társaságukban te is férfi maradsz. Ihatsz velük, bulizhattok. Semmihez sem finnyásak.

Egyszerűek, lehet velük sportolni, a legegyszerűbben kezelnek mindent és mellesleg pont annyira tudnak igénytelenek lenni, amennyire a helyzet megköveteli – nem akasztanak ki rendmániájukkal. Viták elsimítására pár sör tökéletesen megfelel és kvittek vagyunk. Remek oltásaik vannak, amik a legszélesebb spektrumból válogatnak, és káromkodásuk is követhetetlenül változatos.

Térjünk a meleg barátokra: Kedvesek tudnak lenni, de pont olyan összetettek, mint egy nő és egy férfi egyszerre. Általában az előbbi felé változnak (most hagyjuk, hogy negatívan vagy pozitívan) és sikeresen képesek magukat úgy elszigetelni a heteró környezettől, hogy már el is felejtik milyen az. Nagyon negatívan vélekednek róluk. Benne van a félsz, hogy idővel megpróbálnak rád nyomulni. Ez a legrosszabb, nem tudhatod, hogy meleg barátod milyen szemmel néz rád – hiszen nem vagy gondolatolvasó. Amit elmondasz, pletykafészekbe esik és pár héten belül körbebeszél az egész város. Idegesítő, hogy másról se lehet velük beszélni, csak ki, mikor, kivel, és hogy volt… Ezenkívül egy ilyen barátság nagyon múlandó sajnos. Ezt nem kell kifejtenem, pár hónapnál, vagy évnél nem nagyon tart sokáig a heteró barátsággal szemben.

Pozitív oldalai is vannak amúgy, nemcsak rossz. Először is megbeszélhetsz olyan dolgokat, amik szexuális magánéletedhez tartoznak, sikeresen átvedled magad így sok gondodon és ez nagy előrehaladás, főleg ha olyantól kapsz tanácsot, aki hasonló cipőben jár. A heteró és meleg baráti kör és heteró lány és lezbikus személyekből álló baráti kör az egyik legjobb. Mert egyik irányba se terelődik idővel a mentalitás, valahogy egyazon szinten maradnak a személyek. Megőrzik jellemüket és nem hatnak befolyással a tulajdonságaikra. Azért kíváncsi lennék ki hogy gondolja. Én még nem tudtam dönteni.


Share |

Címkék: gondolatok pasik @ 2011.11.16. 13:00

A bejegyzés trackback címe:

https://anothergay.blog.hu/api/trackback/id/tr443387130

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása