Deutsche

Kezdek most már kivirulni, lassan itt a hétvége. Mamámnak osztálytalálkozója lesz jövő héten, ezért hazautazik egy pár napra Párizsból. Már nagyon rég láttam, szóval van bőven mit megvitatni. Legutoljára nyáron nyaralt együtt a család Horvátországban, ott volt a találkozópontunk. Előtte pedig év elején április táján utaztam ki hozzájuk eltölteni majdnem két hetet.

Volt olyan év, mikor kétszer-háromszor-négyszer is utazgattunk ide-oda, de ez már leredukálódott évi maximum kettőre. Természetesen nekem is meglettek a saját dolgaim, amik lefoglalnak, főleg most a suli, hiszen utolsó évem, de olyan jó lenne mégis egy jót pihenni odakint. Jah még egy kérdés a bogolvasóimhoz, szóval a Gayromeo-n elkezdtem irkálni kölcsönösen cuki német srácokkal:$:D Jelenleg kettő-három van, aki néha válaszolgat - vagy van olyan is, aki magától ír egy regényt:S Alig győzöm:D

 Régóta gondolkozom, hogyan vannak egyes kis német kifejezések. Ehhez hasonlók érdekelnének (a magyarban is nagyon sok van) de németből elég párat megjegyeznem... – Inkább rövidmondatok is – meg nem is - főleg akár Skypoláskor is jól jöhetnek:

-Nem értek egyet.

-Nem így gondolom.

-Meleg (minél több szinonima kéne!)

-úgy, amúgy, ugyanúgy stb… (szavacskák)

-Nem értem, (inkább) magyarázd meg!

-Mindig javítsd a hibáimat

-Tévedtem

-Köszönések (nem elbúcsúzáshoz! hanem fiatalos üdvözléshez pl. szia, cső, puszi, pá, csoki, pacsi – ilyen marhaságok!:D)

Most csak ennyi jut eszembe. Szal nagyon megköszönném a segítséget, továbbá ti is adhattok meg pár ilyet, ami saját tapasztalataitok szerint bevált már!:) Kicsit fel kéne bővítenem a szókincsem, ami elég új, meg érdekelne még egy pár konyhanyelvi beszólás is… bár abból most egy sincs a várólistámon. Amúgy suliba is jót tennének ezek.


Share |

Címkék: suli ismerkedés @ 2010.10.13. 14:50

A bejegyzés trackback címe:

https://anothergay.blog.hu/api/trackback/id/tr482368748

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása