a Magyar netviszonylatokról...

Ha az internet ezen átfogó részéről kéne beszélnem, valamiért folyton csalódok… (de nem csak a hazai átlag) A meleg témájú internetes oldalak közt, információkat tartalmazó lap nagyon kevés van. Ha egy ilyen oldalra tévedünk, elég szomorú, hogy egyszerűen minden négyzetcentin, vagy kisebb-nagyobb felületen csak a szexualitással találkozunk. Ez valószínűleg erős véleményalkotási lehetőséggel bír heteró embertársaink számára…

Jó, most a prédikációmra rávágható az is, hogy a blogom basszus hogyan néz ki. Egyszerűen süt a képernyő tőle, olyan meleg… de ezt hagyjuk… Viszont, csak ezzel a külsővel „nyerhetők” meg a látogatók, százalékos arányok mutatják. Nem vagyok nagyobb tartalomszolgáltató, nem vagyok cég, és nem vagyok egyesület, mely reklámokkal turbózhatná teljes felületét, vagy más oldalakon hírdetne, ezért színes összképemmel tudok csak érvényesülni az internet sűrűjében.

Visszatérve az előzőhöz: Körülbelül az elmúlt években egyetlen egy olyan meleg témával foglalkozó lapot sem találtam a „melegvagyok.hu”-n kívül, mely valahol ezt a vonalat követné, mely nem a szexualitásra alapoz csak. Az előbb említett oldal, viszont azért nem teljesen az igazi, mert sajnos csak a coming-out témák felé hajlik erősen. S egy multikomplex érdeklődésű (meleg) ember számára igen kevés.

 Ezen kívül, nagyon-nagyon hiányoznak a magyar internet társadalomból a csupán csak információs meleg portálok, melyeken híreket, statisztikákat, blogokat, célokat, történeteket, cikkeket, közvéleményt, építő hozzászólásokat olvashat az ember, abszolút nem szexuális értelemmel a célkeresztben. Nagyon sok heteró társunk igenis kíváncsi ránk. Sok heteró ismerős sok mindent kérdez, érdeklődik, s kíváncsi, szeretné sok-sok tévhitét elillantani, vagy megerősíteni. Bármilyen vicces is, kíváncsiak a szex témakörre is, persze nem kép és videósorokon, hanem szóban laikusan elmondva.

Nincs oldal, amely összefoglalná az országban történt dolgokat, melegek számára előnyben részesítve szűrné a Tv műsorok, újságok, és cikkek ránk való tartalmait a kereskedelmi és online csatornákból. Érdekes cikkeivel a konzervatív-meleg vonalat is meggyőzné, s valami támpontot adna, politikai információkat is várhatnánk. Szóval, aki eljátszott már a gondolattal, az igazán megvalósíthatná, addig pedig marad a várakozás, valami újra, valami újraértelmezett másra...

Am jelenleg a blogokban találok csak érdekes és meríthető témákat. Most már jelenleg több mint 30 melegblogot követek rendszeresen, RSS olvasóval napi szinten ellenőrzöm őket, történtek-e új bejegyzések némelyiken. Sajnos azonban, többször veszem észre, hogy szünetelnek, vagy esetleg nagyon hosszú időn át írás nélkül állnak ezek a blogok.

Főleg így a nyár beköszöntével, igencsak csökkennek a frissítések. Elmondható az is, hogy ha meleg szót írunk be bármely internetes keresőbe, akkor eszméletlen mennyiségű pornóoldal, szexlap, képtár és egyebek állnak rendelkezésünkre, tömérdek fizetős oldallal az élükön, ami szerintem nem kéne:( Ráadás egyes találatok, angol site-okra visznek minket, holott magyarul írtunk be az adott szót. Elég siralmas…Ti hogy gondoljátok? Nem unjátok? Kb. ma ezen filozofáltam egész délután...

 


Share |

Címkék: vélemény gondolatok @ 2010.06.30. 20:46

A bejegyzés trackback címe:

https://anothergay.blog.hu/api/trackback/id/tr402121671

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása