Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Mit tennék ha...?

Rövid kérdőívem következik.:) Egy magazinban találtam hasonló kérdéseket, amiken el lehetett gondolkodni. Ezért vettem a fáradtságot, s pár érdekeset kivettem, plusz párat én is hozzáfogalmaztam. Talán így tudtok rólam valami képet alkotni, s leszűrni a személyiségem. Nagyjából párkapcsolati helyzetre vonatkozó kérdések lesznek. Vágjunk is bele!

1.       Bebizonyosodik, hogy a párod megcsalt… mit teszel?

-          Valószínűleg pár órán belül az összes lakásban lelhető cucca, szépen élére rendezve és hajtogatva takaros bőröndökben sorakozna az ajtó előtt, mire hazaér. Ezután elköszönnék tőle, higgadtan, kiabálás, veszekedés nélkül, s soha többé nem beszélnék vele már az életben… - (ahogy eddig is már tettem így nem egyszer)

 

2.       Felfedezed a közös számítógép elé ülve, hogy a párod szex oldalakat nézegetett…?

-          Ebben nincsen semmi baj, nagyon is rendjén van, hiszen ember ő is, valószínűleg meg sem említeném a felfedezést… (Mindenki titkolja, mégis mindenki nézi, köztük én is) Bár más esetben kirívóbb internetes barangolásának állomásait nézve, azt zokon venném kicsit, s talán szóba is hoznám azonnal abban a pillanatban, hogy egyes vágyait miért nem osztja meg velem? Hiszen ha szeretem őt, s őt választottam, akkor természetesen bizonyos határokon belül, mindent megtennék, hogy boldog legyen… Nyitottnak kell lennem az elképzeléseire.

 

3.       A munkatársad/munkatársnőd/párod kritizál valamilyen tevékenységedben, negatív megjegyzést tesz valamire, amivel megbánthat…

-          Ha kritikája mellé építő megjegyzést is mellékel pár szóban, mellyel indokolja véleményének valóságalapját, szerintem vagyok olyan megfontolt, s intelligens ember, hogy hajlamos vagyok felismerni a hibáim. Nem hiszem, hogy haragudnék rá a továbbiakban, többszöri oktalan eset után, viszont valószínűleg többet nem is beszélnék vele…

 

4.       Ha a párod/ismerősöd/barátod/barátnőd olyan dolgokat is mond másoknak, ami nem teljesen igaz rólad, vagy esetleg négyszemközti titok, mit tennél?

-          Először úgy tennék, mintha nem is tudnék róla, de természetesen egy esélyt még hagynék, a második eset után, még csírájában megszakítanám az összes létező kontaktust vele… mert bizonyítottan megbízhatatlan.

 

5.       Ha igazságtalanságot, jogtalanságot, vagy bármi rendellenes dolgot tapasztalsz magaddal, vagy másokkal szemben a környezetedben, akkor…

-          Az első lehetséges esetben beavatkozok, s minden erőmmel megpróbálom megoldani a problémát, erőszakmentesen és demokratikusan fellépni az ügy érdekében - ezt tartanám legfontosabbnak...

 

6.       A párod nem tudja az életszínvonalat kettőtök számára egyenlő arányban megosztva fenntartani, s te ezt még időben észreveszed…

-          Magamban, alaposan meglatolgatva megfigyelem, tényleg indokoltan nem tudja-e ugyanazt az anyagi háttért biztosítani egyenlő arányban, mint én, aztán pedig döntök a továbbiakról: Ebből egy bizonyos határig nincs is probléma, de természetesen kitartani azért nem fogom… Megpróbálom ellensúlyozni a háztartás költségeit, s beismerem magamnak, hogy az én életszínvonalam és kiadásaim, semmiképpen sem tudja bármelyik ember követni. Valószínűleg ezeket a dolgokat úgy hajtanám végre, hogy lehetőleg ne vegyen belőle észre semmit, s úgy érezze, ő is ugyanolyan mértékben ad a közösbe, mint én. Így később véletlenül sem érzi majd azt, hogy tartoznia kéne bármivel. Bonyolultabb esetben azonnal pénzügyi szakértőhöz fordulnék, hogy a megfelelő arányt az észrevétele nélkül, (ki)pótoljam:)

 

7.       A párod családja és a te családod közt nincs teljesen publikus kapcsolat, vagy nem elfogadott, hogyan korrigálod ezt?

-          Hazugságokkal és falazásokkal semmiképp. A párom és én felnőtt emberek vagyunk, s a szülei is beláthatják, magunk döntünk az életünkről. Ha titokban tartja a családja előtt a kapcsolatunk, megpróbálnám rávezetni, az őszinteségre. Ha nem teljesen gördülékeny a kapcsolat a két család közt, megpróbálnám a saját szüleim segítségét kérve fokozatosan jobbítani, közelíteni a viszonyt. Ha viszont minden próbálkozás hatására kudarcot vallunk, akkor azt hiszem semmi értelme erőltetni a dolgot, pihenővágányra kell helyezni, míg a felek ráébrednek, nem is olyan bonyolult a dolog.

 

8.       Párod titkolni szeretné kettőtök kapcsolatát, hogyan érintene ez a döntés?

-          Biztosan nem kéne egy olyan kapcsolat, ahol hazugságok mögött, egy álcát hordva kell élnem. A párom, ahogy én is őt, igenis vállaljon fel. Egyrészt a ragaszkodás, határozottság, döntésképesség, áldozatkészség alapmutatója ez, hogy vajon hasonlóan érzünk-e egymás iránt. Semmiképp nem élnék titkolózásban, hiszen ez egy tök természetes dolog, nemtől és kortól függetlenül alap, ha két ember szereti egymást, ahhoz senkinek semmi köze…

 

9.       Elítéled-e a te nézeteid ellen negatívozó, esetleg gyűlöletkeltő személyeket?

-          Nem, mert senki felett nem kell effajta ítéleteket tenni. Teljes mértékben egyetértek ezekkel az emberekkel, amennyire tudom, elfogadom őket. S betudom a tájékozatlanságuknak, vagy nevelésükből fennmaradt dogmáknak, esetleg politikai nézetüknek, mert tudom ők is jót akarnak, csak valami más úton megvalósítva. Elfogadó vagyok, s megpróbálom velük is megismertetni a valóságot, a szóbeszédekkel ellentétben. Ha ezt párszori próbálkozás után, még mindig lehetetlennek látom, akkor inkább hagyom. Megpróbálok alapból a társadalomba illeszkedő életet élni, ahol mindenki felé egyenlően viszonyulok, s ezért eddig még nem is kirívó nyilvános ellentéteim.

 

10.   A párod baráti társasága, ismerősei nem teljesen egytől-egyig szimpatikusak, mit teszel ebben a helyzetben?

-          Biztosan nem fogom homokba dugni fejem, elvárom a páromtól is, ha felőlem tapasztal ilyet, mondja meg. Természetesen az adott körből megpróbálnék mindenképp egy-két emberrel kontaktust kötni. S rajtuk keresztül megismerni a többieket, a párom fejével látni őket, s esetleg gyengéd befolyással alakítani a közösségen, hogy változzanak a számomra pozitív irányba. Ha minden próbálkozásom hiába, elfogadom, ahogy az ember nem választhatja meg a szüleit, úgy a barátai barátait sem szelektálhatja. Véleményemet sosem leplezve, de építő kritikákkal, vagy próbálkozó önváltozással azonosulnék. Ha úgy érzem egy kis közösségben, hogy mindenki hülye, akkor valószínűleg lehet nem is velük, hanem velem van valami probléma, hogy folyton kilógok a sorból.

Legyen egy legutolsó, bármikor aktuálisnak ígérkező rész: Mit tennék, ha kiderülne a páromról, hogy szintén blogot vezet, viszont ezt sosem említette nekem? Egyszerűen nem vetném a szemére, mindenkinek lehet egy kapcsolatban magánszférája, ahogy nekem is, ennyi belefér. Így én sem tenném publikussá, szintén hasonló internetes oldalam…


A bejegyzés trackback címe:

https://anothergay.blog.hu/api/trackback/id/tr882041120

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása