Wave user lettem!

Megcsináltam! Sikerült egy teljes értékű Google Wave meghívót szereznem. Persze már hetek óta átolvastam hozzá mindent, s konkrétan úgy indultam neki, hogy mindent tudtam róla. Regisztráció utáni első benyomásom: Imádom, egyszerűen kész van az egész. Számomra tökéletes kommunikáció, gyorsan, pörgősen, s aktívan. Tetszik, hogy akár egy e-mail üzenetet az még az elküldése közben is képes vagyok módosítani. Vagy már az elküldte után, utólag is átszerkeszthetem. Így az indulatból írt sorok visszavonására is van lehetőségem az adott Wave-ekben. Hiszen már nem e-mail meg nem sima üzenet, hanem Wave a nevük.

http://www.thewebshop.ca/blog/wp-content/uploads/2009/11/google-wave-logo.jpg

Bejön a minimalista stílus, a képmegosztó, s hogy szövegeimet multimédiás tartalmakkal tűzdelhetem tele. Jelen vannak a legnívósabb közösségi site-ok integrációi is. Támogatja a mobil eszközöket szintén. Magával az alkalmazással számokat tárcsázni is lehet akár.

http://www.tech-exclusive.com/wp-includes/images/wlw/15e7a7e4cda3_1163A/GoogleWave.jpg

Eleinte attól féltem, hogy nem fog menni, de az alapkoncepción elmélázva több fontos eszmét vettem észre a Google ezen termékében is. Igazából minden menü, minden kis alkalmazás pontosan ott van elhelyezve, s úgy van megalkotva, ahogy azt először az adott helyen keresnéd. Így nem idegen, mindent megtalálsz.

http://pcforum.hu/site.pc/text/quicknews/11438/google-wave-demo.jpg

Tetszik a valós idejű kommunikáció, ahogy látom, hogy valaki mit gépel, ahogy fokozatosan nézhetem, hogyan íródik egy e-mail, hol s mikor tér vissza az elejére esetleg javítgatni. Bejön a helyesírás javító, mely magyarul is tud. A Translate, mely sok nyelvre tud fordítani, vagy akár valós idejűleg már a begépelés közben más nyelven jeleníti meg a tartalmaidat. (!) Ahogy az ismeretlen szavakat Wikipédia fogalmazza meg számodra. Sőtt amint akár egy társammal közösen szerkeszthetünk egy dokumentumot, megjegyzéseket fűzhetünk bele, s kedvünkre megvitathatjuk annak szerkesztése közben a témáját.

http://techpp.com/wp-content/uploads/2009/07/google-wave-sc11.jpg

Ez még hagyján, a közös webes keresés, Youtube videók nézésének nyomon követése, hiszen láthatom, hogy az általam betett videó lejátszása folyamatban van-e. Vagyis a társam tényleg nézi-e a tartalmat? A Windows live messenger képmegosztójához hasonló, de jóval látványosabb és fejlettebb felületen végezhetjük a megadott kiegészítők és pluginek felvétele után akár egy PDF könyv olvasását is. Hiszen alapból bővíthető az egész.

http://www.origo.hu/i/0907/20090727googlewav2.jpg

Ezek tényleg megcsinálták az e-mail jövőjét. Hiszen azt mondták, a Wave nem más, mint az e-mail új generációja, ilyen lenne az e-mail, ha ma találták volna fel. Egy olyan rendszer, melyben tényleg az összes eddig ismert kommunikációs forma egyesülhet.

http://www.searchenginejournal.com/wp-content/uploads/2009/12/google-wave-search-02.jpg

Felfedeztem benne a Facebook, Twitter, Hotmail, Gmail, MSN,  Skype, Picasa, s a közösségi portálok minden funkcióját. Mintha elgondolkoztak volna rajta, hogyan lehetne az emberek életét egyszerűbbé tenni. Ezért létrehozták azt a rendszert melyben egyesül minden eddigi netes dolog, s ahol elég egy helyre bejelentkezni, s mindent látunk, ami változott. Mely helyettesíti a Fórumot, a klienseket, a dokumentumkezelőnket is. Többet nem is mondok róla, mindenkinek saját dolga felfedezni, amiben segítek is majd.

http://blogoscoped.com/files/google-wave-try-screenshot-large.png

Szóval, akinek még nincs, s szeretné megtudni mi is ez. S szeretne regisztrálni, s tényleg használni szeretné, az kérhet tőlem meghívót. Várom a jelentkezőket:) Szeretném ha sok-sok helyes meleg pasi is sikeresen csatlakozna:P Am remélem egy helyes kis asztali klienst készít majd hozzá a Google, akár az MSN-hez is van. Akkor tuti nagyobb eséllyel indulna harcba:)

 


Share |

Címkék: kockaságok @ 2010.02.13. 22:49

A bejegyzés trackback címe:

https://anothergay.blog.hu/api/trackback/id/tr381755990

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása