"Egy csepp is növeli a tengert"

Egy kis szösszenettel készültem mára, mivel idő híján nem sokat sikerülne összedobnom. Ma egy oldalon érdekes információ csapta meg a szemem. Ezekkel a dolgokkal kapcsolatban szeretnék kifejteni véleményeket. Az egy az egyben átmásolt szövegbe zárójellel írom az esetleges megjegyezni valóimat. Érdekes téma lesz, talán 2010-re kezd benőni az emberiség 'fejelágya'.

„Ausztriában is bevezetik az azonos neműek bejegyzett élettársi kapcsolatát a kormány keddi döntése értelmében!” (Olvasható számos meleg oldalon a lényegre törő cím)

A homoszexuális párok a jövőben, számos tekintetben a házaspárokhoz hasonló jogokat élvezhetnek, így például az öröklés, a nyugdíjjogosultság és betegápolási szabadság valamint a névviselés terén. (Ezt hamarabb is ki lehetett volna már találni, mi ekkora olyan nagy horderejű ezen?)

Az örökbefogadást és a mesterséges megtermékenyítő programokban való részvételt viszont az új szabályozás sem teszi lehetővé az azonos nemű párok számára /nyilatkozta Claudia Bandion-Ortner igazságügyi miniszter/ (Vannak emberek, akik úgy szerintem még mindig azt gondolják, a melegség egy betegség, s talán ha mesterséges úton lehetnének a melegeknek hivatalosan is utódjaik az továbbterjedne. Egyszerűen abszurd gondolat…:S Esetleg azt gondják, ha melegek nevelnek fel valakit, a gyerek is azzá válik? Engem heterók neveltek, mégsem lettem heteró, ezt indokolja meg valaki miért?!)

A téma már évek óta napirenden volt az osztrák belpolitikában, és a keddi volt az utolsó lehetősége a kormánynak arra, hogy még 2009-ben törvénybe iktassák a bejegyzett élettársi kapcsolatot. (Remélem meg is lesz végre, nem csak hitegetés!) Az utolsó pillanatban is nézetkülönbség volt a koalíció két pártja, a konzervatív Osztrák Néppárt (ÖVP) és az Osztrák Szociáldemokrata Párt (SPÖ) között abban a kérdésben, hogy - akárcsak a házasságokat - az anyakönyvi hivatalokban vagy pedig más hivatalban vegyék-e nyilvántartásba. (Ha nem ott vennék bejegyzésbe, akkor nem is számítana annak, ez egy alap dolog, mégis hol akarták regisztrálni?) Az SPÖ az anyakönyvi hivatalok mellett kardoskodott, az ÖVP azonban elutasította ezt, a házassághoz közelebb álló megoldást. A párt "már így is hosszú utat tett meg" (De még mindig nem elég hosszút, mindez a parlamentekben ülő 80%-ban maradi nyugdíjas személyeknek köszönhető), hiszen egy része eredetileg ellenezte az azonos neműek élettársi kapcsolatának jogi elismerését - /mutatott rá Josef Pröll ÖVP-elnök/ (Nem tudom azt sem megérteni, h miért csak egyesek házasodhatnak, mi van abban, ha boldog-boldogtalannak is joga lenne rá? Csak előny egy országnak, ha nem elöregedő társadalom, s vannak folyton kialakuló új családok, esetleg minél több élettársi kapcsolat/házasság nem?)

A katolikus püspöki konferencia véleményét tolmácsoló Christoph Schönborn bíboros előzőleg a törvény elutasítására hívta fel a képviselőket. Mint mondta, "sem nem megfelelő, sem nem szükséges" (Azért mert ő cölibátusban él, nem mindenkinek kell ezt követnie, s nem erőszakolhatja rá senkire az akaratát, főleg azokra nem, akik nem vallásosak) az azonos neműek bejegyzett élettársi kapcsolatát megteremteni. (Elszégyellhetnék magukat a katolikus egyház tagjai, hiszen nem egy oldalon olvasható, rengeteg szinte „fajgyűlölő” kijelentéshez hasonlító mondat hangzott el nyíltan, a pápa szájából. Akinek mint vezetőnek fő feladata az egyensúly, a béke, a megbocsátás/elfogadás és hasonló szent dolgok hirdetése lenne a cél a világban)

Az ellenzék megosztott a témát illetően. Az Osztrák Szabadságpárt (FPÖ) elutasította a bejegyzett élettársi kapcsolatot, a Zöldek ellenben azért bírálták a kormányt, mert a szabályozásból kimaradt az anyakönyvvezető előtti bejegyzés és az örökbe fogadás lehetősége. (Kezdhetnék az újratárgyalást, hiszen e nélkül nem sok értelme, bár ez sem a köznépen múlik. Hiszen mint tudjuk, /akár saját tapasztalat alapján is/ az unióban nincsenek ennyire nyíltan szembenállók a melegekkel a hétköznapi életben, mint hazánkban. A társadalom elég érett lenne rá, hogy hivatalosan is kifejezzék semmi bajuk a mássággal, mint ahogy eddig sem volt, csak nem lett kimondva!)


Share |

Címkék: vélemény politika válogatás siker @ 2009.12.15. 21:58

A bejegyzés trackback címe:

https://anothergay.blog.hu/api/trackback/id/tr261600931

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása