TOP5 mobile

Telefon. Ez a szó mára összeolvadt. Most úgy érzem igazán szükségem lenne egyre. Sőt nagyon kéne. Igazából most újonnan ez az egyetlen dolog amire vágyat érzek a jogosítvány megszerzése mellett. Körülbelül már két és fél hónapja gondolkodom rajta, milyen legyen, mi lenne számomra megfelelő? Ennek okán pontokba szedtem a számomra tökéletesnek tűnő telcsiket, s rangsorba tettem tetszési index szerint őket:) S az szerint, melyiket venném meg legszívesebben. (Persze egyszer el kell döntenem záros határidőn belül!)

1.       Acer Tempo M900

Ahogy látszik egy nagy féltégla. Ám nem a külső számít, hanem a benne rejlő tudás. Azért tetszett meg, mert modernnek, és komplexnek tűnik a teljes billentyűzet miatt. Ezenkívül szebb ebben a barnás-króm árnyalatban mint a második helyezett. Egyszerűen csak féfiasnak mondanám. Ezenkívül multimédiában is erős. 800x480 pixeles VWGA érintőkijelző, mely 3,7”-os, 600Mhz proci, 128MB ram, 32 gigáig bővíthető memória, ujjlenyomat olvasó, és 5 megapixeles kamera nHD (640x480pixeles) mozgókép felvétellel, s led villanóval a fényképezéshez.

 

http://www.itechnews.net/wp-content/uploads/2009/02/acer-tempo-m900-qwerty-smartphone.jpg

 

 Természetesen ezek a legfőbb tulajdonságai, ennél sokkal többre képes az élet bármely területén. Hiszen van benne mozgás/gyorsulás/közelség/fény érzékelő szenzor is. S az elmaradhatatlan GPS. Oldalakon át sorolhatnám a leírhatatlan funkció rengeteget. Windows mobile 6.1 telepítve gyárilag, viszont képes a 6.5-öt is támogatni már. Megfelelő ROM telepítése után. Ára körülbelül 90 lepedőnél mozog.

 

2.       Samsung b7610 OmniaPro

Egyszerűen csodálatos. Minden földi jó benne található, mint az előzőben. Kivéve az ujjlenyomat olvasó… Ezért csak a második helyre kerülhet. Kijelzője már fejlettebb, OLED technológiájú, s szintén WVGA. De sajnos „csak” 3.6”-os. Tartalmaz 5 megapixeles kamerát, dupla LED vakuval, 800Mhz procit, 256MB ramot, 32 gigáig bővíthető memóriát, s fejlett adatátviteli képességeket.

 

samsung-omnia-pro-rumor-5.jpg

 

Van teljes billentyűzete, s rendelkezik GPS-el is. S minden érzékelő típus, ami az előzőben benne van. Windows Mobile 6.5-előtelepítve gyárilag. Az előzőhöz hasonlóan, mint minden itt felsorolt készülék, Wifi-vel is rendelkezik. Jelenleg átlagban 108 ezer forint körül szerezhető be.

 

3.       HTC Touch Pro 2

A híres HTC kaiser utódjának tekinthető, 3G-s teljes Qwerty gombsorral szerelt Windows Mobile kommunikátor. Üzleti telefon funkciókkal, s multimédiás felszereléssel. HD videókezelés, 3,2 (?) megapixeles kamera (ejnyee… 5 nem fért volna már el?) , 3,7”-os WVGA érintőkijelző. Mely ráadás kis „mini” netbook-hoz hasonlóan fel is hajtható internetezés, vagy levelezés közben.

 

 HTC_Touch_Pro2_13_cikk.jpg

 

Egy személyben telefon, PDA, GPS, számítógép, videokamera, tehát a vérbeli kommunikátor brandba tartozik. A HTC-ről hallott legendák rá is érvényesek. Extra minőség, nullaszámú kivitelezési hiba, remek strapabíróság, hosszú élettartam. Sajnos a lista közül legvalószínűbb, hogy ilyenem nem lesz, mert jelenleg 160 ezret kóstál. S akkor már az első kettő közül választanék helyette:)

 

4.       Acer F1

Letisztult, szép, és egyszerű. remek formavilággal, engem nagyon megfogott. Viszont nem csak ez. Igaz hogy teljes billentyűzettel nem rendelkezik, viszont ehhez 1Ghz (!) processzora, 512MB ramja, és 32 gigáig bővíthető memóriája mindenben kárpótol. Bazinagy 3.7”-os kijelzője van, mely WVGA.

 

 acer-f1-windows-mobile-65.jpg

 

Kamerája 5 megapixel, tudja az nHD videó rögzítést, megtalálhatók benne a megfelelő szenzorok is. Teljes 1080p HD videókat játszik le, a PC-s programok, játékok PPC verziója szinte mind zökkenőmentesen fut rajta. Gyárilag WM 6.5-tel kapható a boltokban kemény 130 lepedőért jelenleg.

 

5.       HTC Touch HD

Tévedtek, ha úgy érzitek, a Samsung Omnia II-t teszem az ötödik helyre. Ha így lenne, akkor már rég vettem volna egyet. Naponta látom amúgy 70-ért a buszpályán. (Persze előfizetéssel) Mindössze azért nem csaptam le rá, mert nincs benne a TOP5-ben. (pl. a rombusz alakú kezelőszerv nem jön be:S) Ehelyett egy prémium kategóriás, szintén extrém tulajdonságokkal rendelkező készüléket pakolok elétek. Ez pedig megint csak HTC, a Windows Mobile rendszerű gépek netovábbja. Jelenleg van már HD2 is, de az elképesztő árú. Meg támogatja a multitouch-ot, és 4,1”-os a képernyője. Hagyjuk is…

 

 http://img.gsmarena.com/vv/pics/htc/htc-touch-hd-02.jpg

 

Ez a típus még egy évvel ezelőtti modell. Már akkor is nagyot robbant. Hihetetlen, ha ránézünk. Hatalmas méretű az tény, de az egész egy nagy kijelző. 600 Mhz proci, 256MB ram, WVGA érintőkijelző + alatta érintőgombok is ha nem lenne elég. 5 megapixeles kamera, HD videó lejátszás, ultravékony külsőben, nagy lapos/széles kivitelben. Mindent tud, amit az előzőek. Persze sokan egy multifunkcionális „pin-pong ütőhöz” hasonlítják legszívesebben, persze csak viccből. Mostanában egy év alatt már sikerült 98 ezer környékére süllyednie. Egészen elgondolkoztam a beszerzésén:)

 

Szóval listám végére is értem gyorsan. Remélem nem voltam túl száraz:) S nem meglepő, hogy Windows készülékekért vagyok oda, bár nem ítélem el az Iphone-t, melyért meleg pasik milliói rajonganak, meg a tecmhániások által kedveld Android okostelefonokat sem. Mindössze azért ez a platform, mert a világon ez a legbővíthetőbb, legtöbb szoftverrel rendelkező. Sőt remekül össze lehet kapcsolni a hétköznapokban a jelenlegi számítógépemmel is. S minden mással is kompatibilis.

 


Share |

Címkék: válogatás divat kedvenc kockaságok @ 2009.12.07. 19:32

A bejegyzés trackback címe:

https://anothergay.blog.hu/api/trackback/id/tr771581277

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása