Notebook körkép - Core i5

A folytatás az igazi vérbeli középkategóriában landolt Core- i5 alapú modellekkel telik, a hardveresen kétmagosnak épült, viszont a rendszer számára 4 magos erőforrást adó, minimum 4GB rammal rendelkező termékek igazi ínyencségek. Én is pont ebben a síkban szemlélődöm. Sokkal erősebbek, mint az előző i3 generációk. Nagyon hasonló áru, de kiegyensúlyozott termékek. Ebben szintén a Samsung és az Asus a nyerő, de már az Acer is előállt saját megoldásával, s a Lenovo, Packard Bell, Toshiba is jön fel szépen. Áruk 190-250 ezer közt mozog felszereltségtől függően.

Samsung R580 – Teljes mindenes, rengeteg cuccal. Kártyaolvasóval is rendelkezik. 500Gb tárhellyel, de még sajnos 2.0-ás USB csatlakozóval, ami végül is talán elfogadható. 1 GB-s videókarival, s ún. Hyper-T technológiával is el van látva. Ennek a lényege, hogy erős használatkor (játék alatt), a processzor képes megemelni az órajelét, továbbá külön szoftverével lehet váltani az üzemmódok közt is. (bár minden hasonlónál megvan ez)

http://images.trustedreviews.com/images/article/inline/12922-img4377s.jpg

Ez akár többszörös sebességnövekedést is jelenthet. Van egy nagyon kedves kis ötletes extrája. Ha a gép ki van kapcsolva, s rádugjuk mobilunkat, mp3-mp4 lejátszónkat kikapcsolt állapotban is tudja tölteni eszközeinket. Ha pedig nem tudjuk, hogy mennyi szufla van még benne, az akkumulátoron (a gép alján) van egy gomb, amit megnyomva egy Led csík megmutatja mennyi %-on áll az energia – szintén nem kell elindítanunk hozzá.

Asus X52JB-SX075D – Meglepően olcsón, potom 170 ezer (!) Ft-al támad az Asus ezen példánya. Egészen kellemes külsejű, s egyelőre ritka típus. Először azt hittem biztos rosszul van beírva a specifikációba az olcsobbat.hu-n. Az alapfelszereltségben viszont tudtommal 512MB-s videókártyával és 500Gb vinyóval adják.

http://www.tonervilag.eu/images/n111.JPG

Bármilyen szempontból is tekintjük, akkor is megéri belefektetni. Teljes numerikus gombsora is van a hagyományos billentyűzet mellett. A kép Widescreen, mint a hasonló kategóriában lévők. A gép vékonysága is mutatós.

Dell Studio 1558 – A mezőnyből kiemelkedő a Dell Studio sorozatának e tagja. Árban tartja a masszív 230 ezres határt, viszont egy meglepő előnyt hordoz. Kategóriájában egyedülállóan 1920x1080-as felbontású kijelzővel büszkélkedhet. Ez azért nem semmi:) Bármennyire is botrányoktól híres néha a Dell, mármint ami a hibás készülékek és visszavonások számát illeti.

http://trippletech.com/wp-content/uploads/2010/07/dell-studio-1558.jpg

Azért tudnak olyan készüléket összeállítani, amiben minden felhasználók által igényelt fontosság benne van. Más gépeket szidunk, mert csak 1366x768 közül mozognak. Egy ilyen készülék remek lehet fényképszerkesztéshez is akár, modern játékokhoz, vagy csupán azoknak, akiknek fontos a kijelző.

Asus K52JC-EX184D – Tavaly évvégén volt egy kellemes, szintén kávébarnás árnyalatú kinézettel rendelkező netbookja az Asusnak. valahonnan felüdíthették a formavilágot, s ezután egy nagyobb gép számára 15.6 colos méretbe öntötték így 2010-es évre.

http://szamitogepalkatreszbolt.hu/media/itempic/15970K52JC_EX184D.jpg

Remek döntés volt, újfajta szigetes billentyűzet, természetesen több színű külső borítás, s a megszokott plasztik. Asusnál szép még a mutatós érintőpad alatti fényes krómhatású (utánzat) kattintó szervek (több típusnál is), melyek az egeret segítenek nekünk kiváltani.

HP ProBook 4520s WD860EA – Az ára miatt a HP is bekerül az i5-ös listába. Akik kicsit konzervatívabbak, vagy munkához, és hasonló aktív tevékenységekhez kiegyensúlyozott és erős notebook-ot keresnek (jellemzően vállalkozók is) szívesen választják. Külseje is az egyszerűséget, a használhatóságot tartja szem előtt.

http://www.gpsstore.hu/images/15683ProBook_4520s_WD860EA.jpg

A termékpaletta nagyon széles, tehát az összes ProBook típust is nézhetjük erre a célra. Bár hiába jó a szervízhálózatuk, azért a hibaarányuk magasabb a kelleténél tapasztalatom szerint. De egy átlagfelhasználónak nemigen lesz vele sok baja. Felszereltsége kiköpött hasonló az előzőekhez.

Lenovo IdeaPad G560A 59-038277 – Az Ideapadok híres múltra tekintenek vissza, akárcsak a Thinkpad vonala (bár az professzionális és drága is). Az ideapad középkategóriája kiegyensúlyozott és elvárható újdonságokat ad, kiforrott márkanév alatt.

http://www.pcland.hu/nkep/k83483.jpg

Az érintőpad hajszálnyival nagyobb, inkább szélesebb formájú… Core i5 430M, 4GB ram, 500Gb és LED kijelző teljesíti a manapság elvárt trendet... Többet írni nem is tudok:) A választás nem rajtam múlik, hanem annak akinek az adott márka szimpatikusabb, vagy sem. Válogatás közben, persze ezeket a gépeket és egyéb eltérő, de azonos típusú változataikat érdemes megnézni:)

Packard Bell Easynote -Egész palettája lett már a PB-nek is. Nagyrészt az i3, i5,-be bővítenek. Intel Core i5 450M CPU, 15,6" LED LCD kijelző, 3Gb. DDR3 memória, 320 Gbyte HDD, Webkamera, ATI 5470HD 512Mb. dedikált grafikus vezérlővel, Bluetooth (OS nélkül), 190 ezer.

Régebben monitorom volt ilyen, TFT-ben egy ideig. Egészen eddig nem is tudtam, hogy ennyi mindent gyártanak. Itthon nem a legerterjedtebb, ezért biztos nem sok jön velünk szembe, pedig kapható. Fekete/fehér szín közül nekem utóbbi tetszik jobban, ahogy a képen is:) Következő bemutatóban az i7-es konfigokhoz adok tippet.


Share |

Címkék: kockaságok @ 2010.10.01. 22:03

A bejegyzés trackback címe:

https://anothergay.blog.hu/api/trackback/id/tr332338257

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása