Élet egy macskával...:D

Mint már régóta tudjátok, van egy kedves „kis” háziállatom, akit általában rendszeresen említgetek is egy-egy bejegyzésem folytán. Igazán összefoglalót viszont nem is írtam még róla. Egy macskával való együttélés, mit mondjak igen embert próbáló is tud lenni néha. Gondoltam összeszedem azokat a pozitív és negatív tulajdonságot, mely egy átlagos macskával együtt jár.


Főleg akkor hatalmas dilemma ez, ha az állat mellesleg el van kapatva, s mindent megkap, amire csak rányarvog…:xD Akkor kialakul benne egy „életszemlélet” tehát már el lett rontva...:D Jelenleg már több mint második éve az életem része, a kis egyetlenem. A harmadik barátomtól kaptam egy nyár alkalmakor. S pici kora óta, mindennap velem alszik. Szerves részét teszi ki a mindennapjaimnak.

Sok örömöt, s sok bosszúságot is tudott már nekem okozni… De mégis azt mondhatom, nem bántam meg. Általában a kutyusokat nem kedvelem annyira, a cicák valahogy nyugodtabbnak tűnnek, s nem igényelnek akkora törődést. Bár egy igazán Egoista kan macskának, mint az enyém, hát ennek ellenére mégis vannak megcáfolható tényei. 10 tényben szedtem össze, a leggyakrabban előforduló témaköröket:)

1.       Általában a reggeli felkeléskor, rendszeresen addig erőlködik, s addig nyarvog veszettül, míg ő nem kap legelsőnek enni. Más étkezésekkor is szokása, egyszerűen mindenben ő az első, különben órás hisztiket képes levágni. Kierőszakolja tőled, hogy márpedig nem hagyhatod figyelmen kívül. Ha hazaérsz késő este, s már kopog a szemed az éhségtől, s már majdnem rosszul vagy, nem törődik vele, először neki kell a kaját melegíteni.

 

2.       Állandóan éhes. S mivel elsőnek minőségi macska étel lett neki adva, ezért soha többé mást nem képes megemészteni a pocija. A megfelelő táplálék kiegészítők, orvos által összeállított megfelelő étrend által tartott macska, mint tudjuk igen jól táplált. Általában napi 6-7 alkalommal tömi az arcát. S sokszor egyéb kívánságait erőszakolja ki. Sikerült rászokatnia az éjszakai nasizásra. Általában éjfél körül nem nyugszik, nem hagy aludni, míg egy bögre tejet/tejbegrízt/tejberizst nem kap, pontosan megfelelő 25 fokos (a mikróban 30 másodperces) melegítésen átesett innivalót értem ez alatt. Ez mindennapos berögződés, „kiscic” kora óta. Közben én is megkívánom a táplálékot a hűtőből, s nekiállok fosztani vele a frigót. Végül hajnal 2ig nem jön álom a szememre, mert bezabáltam…

 

3.       Mikor egy pici macska hozzászokott ahhoz, hogy rendszerint a karjaidban alszik el. Két éves létére a maga bő 3,5 kilójával rendszeresen ezt akarja folytatni (érthetően lehetetlen, ekkor tesz mást) alváskor teljesen rád fekszik. Nyálazza a fejed „szeretetből”, mögéd bújik, s ádázul körömmel birizgálja a hajad. Nedves orrával úgy támad, ahogy tud. S főleg ha már elaludtál, nem tudsz ellene semmit tenni. Mikor már nagyon beleindul, képes megkarmolni a fejed a piszkálásakor. Általában inkább ezért szoktam betakarni úgy, hogy csak a feje legyen ki. Ezzel elkerülöm a véletlentámadásokat. Ennek ellenére elég erős az öntudata, s mindenáron először a kispárnám felét birtokolja, végül letaszít az éjjel folyamán róla, s én párna nélkül alszok. Míg ő vígan durmol, s szokott horkolni is.

 

4.       Akármilyen hihetetlen, mint egy jó gyerek, képes emberi életritmusra átállni. Éjszaka mélyen alszik, egy időben veled. Nappal félálomban fekszik, tehát nem alszik el. Ennek ellenére, ha a közelében vagy, muszáj foglalkoznod vele. Időnként, hogy ne csak benn legyen őkelme, néha ki is kell menni vele a friss levegőre. Hiszen egész heteket fekszik végig, mozogni is kell neki emellett. Ilyenkor sokat lehet ökörködni vele, nagyon szeret játszani, s támadni is. Legjobb, ha kesztyűvel nyúlsz hozzá, s a játékaihoz is. Hiszen olyan tud lenni, mint egy „élő és két lábon járó kaktusz”.

 

5.       Vannak érzelmi, s lustasági hullámai is. Képes elhagyni magát teljesen. S ezzel a körülötte lévő tárgyakat is rongálja. Konvektor tetőre fekszik fel. Mely mondjuk, egy 5-6-os fokozaton alapból megy. Súlyából/méretéből adódóan teljesen végig éri a fedőt. Több alkalommal vált/szakadt már le a régebbi fém tetőszerkezet. Képes a forró, szabályosan égető felületen aludni. Úgy hogy én a kezem 5 perc után nem tudnám elviselni rajta. Érzem a lassan „égett-macska” szagot. Ekkor odamegyek, megfogom a lábainál, s átfordítom a másik oldalára. Mikor ez előző „felsült” oldala felülre kerül, s gőzölög a macska oldala:xD Nem tudom elképzelni, hogy nem süti, nem érzi a fájdalmat? Miért szeretik ennyire a forró dolgokat a macskák, hogy tudják elviselni? Nonszensz:D

 

6.       Essen szó a tisztálkodási dolgokról. A macska általában szőrcsomókat hagy maga után. Szerencsére ez nálam nem vészes. Megfelelő szőrápoló samponokkal, speciális, akár mentolos macska tusfürdőkkel ez megint csak elkerülhető. Szőre szép dús, nem hulló, vastag, erőteljesen csillogó lesz. Ráadás kellemes illatő. Az én példányom kezd már a reklámban lévő dögökhöz hasonló külsőt ölteni. Nagydarab, erőteljes, szép izmos lábai, erős testfelépítése van külsőre. Persze ha a gazdi és a cica közt megfelelő lelki kötelék is kiépül, testileg-lelkileg is látszik a dögön a kiegyensúlyozottság, összetartás.

 

7.       A modern macskák új szokása (több ismim is mondta már), hogy szeretnek TV-t nézni. Sőt jeleznek is, hogy be kell kapcsolnod nekik. Elé/mellé ül, s nyávogással jelzi. Az enyém például, órákat tud eltölteni előtte, kényelmesen elfekszik, s meredten nézi a képernyőt. Szinte egy kulturált lényként vevő az információra:D Szeret velem együtt/egyedül is filmet nézni. Ilyenkor odakucorodik valakihez, ha többen vagyunk a helységben, s néha el-el alszik, néha éberen figyel, ha érdekes jelenet van.

 

8.       Reggel nem tudsz elágyazni, mert keményen ragaszkodik a takaró/kispárna társaságához. Sokáig alszik még benne, tovább mint én. Ha a lepedőt/takarót ki akarom venni alóla, akkor fújással fejezi ki nem tetszését. Sokszor annyira rágyógyul a plédre, hogy nem lehet róla leszedni:xD Általában ráhagyom, s elindulok a suliba. Mire hazaérek, látom, hogy ugyanott, ugyanabban a pózban alszik még mindig. Szóval a délelőttje feledtív izgalmas lehetett…

 

9.       Szerencsére konkrét károkat Kan macska létére nem végez. Ezt én is csodálom, hiszen férfiasságától nincs megfosztva. Szerintem nevelés kérdése, ami furcsa, hogy testének mérete szinte képes felülmúlni egy kiherélt hím szobacirkálót is. Természete ennek ellenére nyugodt. 24órából 16-ot alvással tölt. Amúgy van neki egy kis „barátnője”. A kis fehér perzsa cicalány a szomszédba tartozik. Nyáron sok időt töltöttek együtt, sőt néha átkéredzkedik a szomszédhoz is. Ott jelentkezik az ablakba, ahol szintén azonnal beengedik. Ha elutazunk, vagy nem vagyunk otthon, mindig a nagy „macskaimádó” szomszéd nénire van bízva. (13 macskája van) Ott még jobban el van kényeztetve, mint itt. Képes kettejüknek főzni, rendszeresen nem tartja be a táplálkozási rendjét az enyémnek. Egy hét múlvai visszatértünkkor már láthatóan alaposan fel van hizlalva a dögöm. Etet vele mindent, főleg joghurtokat is. Emiatt ha én valami édességet eszek, elvárja azóta, hogy osszam meg vele. Valószínűleg a fagyit is ott kedvelte meg. Arany élete van odaát. Én is szívesen lennék macska.

 

10.   Sokszor szigorúnak kell vele lenni, mert úgy érzi, bármit megengedhet magának. Haragszok rá, mikor a fürdőszobában a mosdókagylóba fekszik. Testének mérete akkora, hogy teljesen kitölti azt. S nem tudsz így kezet sem mosni, mert a kagylóban alszik „kiflipózban”. Sok-sok furcsa helye van. Bebújik a ruhásszekrénybe, összedúrja a cuccaid, s abban keres kuckót. Belemegy a táskáidba, kosarakba is beleül. Próbára teszi a türelmed, játszik veled bújócskát. Hiszen hiába hívod, nem jön elő, s nem hallgat rád. Havi átlagban lehet már nevezni „igazi kis drágaságomnak” szó szerint…:D

Szó, ami szó, természetesen a sok rossz oldala ellenére nem tudok rá haragudni. Hiszen annyi szép kis pillanatot ad nekem. S elmondhatom azt is, hogy függetlenül a balszerencsés párkapcsolati állapotaim ellenére, egy „pasi” mindig fekszik velem az ágyamban:xD Az pedig a macskám…:D


Share |

@ 2010.01.17. 14:43

A bejegyzés trackback címe:

https://anothergay.blog.hu/api/trackback/id/tr411679413

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Jaaaaj, nagyon jól szórakoztam az írásododn! Tudod, nekem is van két macsekom és hát vannak hasonló élmények ... mondjuk nálam sem sokkal zordabb az életük a "gyerekeknek"! Hehe! Azért igyekszem következetes és határozott lenni velük!
@angel.o: Tudom, de hát annyira imádom az én kis "gyerekem", hogy nem tudok rá haragudni. Elviselem azt is, hogy reggelente 2x kell a teát a bögrémbe porcióznom, mert ha nem figyelek oda, az elsőbe belenyal, s ezt onnan megtudom, hogy úszik a szőrszál a tetején...:xD
süti beállítások módosítása